BTI er en samhandlingsmodell som beskriver og synliggjør hvordan våre planer, rutiner, samhandlingsarenaer og verktøy bidrar til identifikasjon og oppfølging av utsatte barn og unge. Dette deler vi i tre nivåer: kommunenivå, tjenestenivå og individnivå.
I modellen ligger en handlingsveileder for ansatte som tar utgangspunkt i ulike grader av bekymring for et barn, og viser ulike nivåer for når man skal sette i gang tiltak og opprette tverrfaglig samarbeid i enkeltsaker. Veilederen beskriver arbeidsprosesser og samhandling mellom tjenestene, og viser veien fra bekymring til handling. Modellen kan bidra til å rette opp svikt i samhandlingen mellom tjenestene både på lokalt, regionalt og statlig nivå. Samhandlingsmodellen med BTI handlingsveileder iverksettes i alle tjenester som arbeider med barn og unge i Sømna kommune.
Målet er å forebygge, oppdage og sette inn riktige tiltak for barn, unge, deres familier, samt gravide som det er knyttet bekymring til på et tidligst mulig tidspunkt. Modellen skal bidra til å kvalitetssikre helhetlig og koordinert innsats uten at det blir brudd i oppfølgingen.
BTI har stort fokus på brukermedvirkning. Det betyr at de kommunale tjenestene legger til rette for at målgruppen involveres i samarbeidet så tidlig som mulig.

BTI-prosjektet er gjennomført med støtte fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet).
Mer om BTI: Hva er BTI?
Agder har laget en film som beskriver BTI: Hva er BTI-modellen?