Status Korona-vaksinering i Sømna ved utgangen av uke 12

I utgangen av uke 12 har vi vaksinert 191 personer mot korona i Sømna. Herav er 128 personer fullvaksinert. Vi vaksinerer nå bare med Pfizer vaksinen.

I uke 13 får vi 30 doser av vaksinen. Alle settes onsdag 31.mars. Vi har ringt alle, og ingen skulle på hytta ;-)

I uke 14 får vi 54 doser med Pfizer vaksinen. I løpet av denne uka har alle over 75 år i Sømna fått tilbud om vaksinen, og vi starter da på gruppe 4. Dette betyr at vi i uke 14 starter å vaksinere i aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander * med høy risiko for alvorlig forløp dersom de smittes av Covid-19.

Personer med følgende sykdommer/tilstander er definert som medisinske risikogrupper:

  • Organtransplantasjon*  
  • Immunsvikt*  
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år*  
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift) * 
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom) *  
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon*  

I og med at vi har fått få vaksiner per uke, har vi valgt å ringe for å tilby vaksine. Dersom vi ikke får tak i den aktuelle personen, sender vi til slutt et brev der vi ber dere om å ta kontakt med oss.

Vi vet ikke hvor mange vaksiner vi får fremover. Dette får vi beskjed om 1-2 uker i forveien.

Vi ønsker alle en god påske ;-)