Varmt og tørt vær i Sør-Norge har gitt dramatiske utfordringar for fôrproduksjon i sør og at det er stort behov for å få kjøpt grovfôr.

Sømna kommune har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for å varsle innbyggere i et geografisk område om hendelser via SMS. Vi varsler på SMS til mobiltelefon, talemelding til fasttelefon og e-post.

Nettskolen i Nordland, i samarbeid med Mosjøen videregående skole og Sortland videregående skole, starter høsten 2018 en nettbasert agronomutdanning for voksne.

Trollfjell friluftsråd lanserer TellTur i regionen- et elektronisk system for turregistrering. Telltur.no gir deg oversikt over turmål inkl kart og veibeskrivelser, og du kan enkelt registrere turene dine, holde oversikt og delta i konkurranser.

Her finner du 4 fjellturer i Sømna og sykkelruten mellom Berg og Sundshopen. I tillegg er det mange flotte turbeskrivelser for hele regionen og Leka.

I år som i fjor skal Sømna folkebibliotek være med på Norges mest populære lesekampanje for barn, nemlig «Sommerles».

Viktig: Søknadsfrist for skoleåret 2018/2019 er 8. juni

Sommeråpent på bygdetunet fra 26. juni til 10. august, tirsdag til søndag 11.00-17.00

Da må du melde din interesse innen 1. juli 2018.

Det blir startet tvungen slamtømming på norddelen av kommunen i uke 20.