Smittetrykket i Norge øker og testkapasiteten presses. Det er derfor innført nye nasjonale rutiner for testing av covid-19.

Personer som har fått oppfriskningsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, eller som har fått to doser og deretter vært smittet i løpet av de siste tre månedene, trenger ikke lenger å ta en bekreftende PCR-test. I stedet skal du registrere resultatet her:

Du må logge deg inn med bank-id.

På grunn av høye strømpriser, er bostøtten styrket i desember, januar og februar. Styrkingen gjør at flere pensjonister, uføre og andre med lav inntekt kan få bostøtte og ekstra støtte til strømutgifter i vinter.

Fra og med i dag lettes det noe på de nasjonale tiltakene.

Kommunene Brønnøy, Vega, Vevelstad og Sømna er nå i gang med å få satt opp integrasjon mellom fagsystemet Gerica, som brukes innenfor helse og omsorgstjenesten, og kjernejournal. Kjernejournal er en enkel og sikker samhandlingsløsning for helse og omsorgssektoren som gir rask og vesentlige helseopplysninger om pasienten.

Sivilforsvaret tester varslingsanleggene fast i januar og juni hvert år. Signalet sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene. Signalet betyr at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, aviser, på myndighetenes nettsider og i sosiale medier.

Sømna kommune og Sømna frivilligsentral inviterer til oppstart av dagsenter.

Det er 3 nye smittede denne uken, så totalt er det 6 personer i isolasjon.
Kommunen mener å ha kontroll på smittevei.

Sømna kommune har tatt i bruk eDialog. Med eDialog kan du trygt sende oss brev og dokumenter elektronisk selv om de er unntatt offentlighet og inneholder sensitiv informasjon. Dokumentene dine går rett inn i vårt sak-/arkivsystem Elements.

Sømna kommune har registrert til sammen fem positive hurtigtester fra innbyggere tilhørende Sømna kommune.

Vi ringer ikke lenger rundt og tilbyr vaksinen.
Ønsker du 1., 2. eller 3. dose av koronavaksine, må du nå bestille time på nett.