Kompetanse og ressurser

I Sømna kommune skal laget rundt barnet ha en felles grunnkompetanse for å tidlig kunne fange opp og gi kunnskapsbasert hjelp til barn og unge, samt bidra til bedre tverrfaglig samarbeid.  

For å sikre en helhetlig tilnærming til barn og unges behov, er det essensielt å ha kompetanse til å forstå og bruke handlingsveilederen. I tillegg er det viktig å ha kompetanse til å utføre oppgavene som ligger i de ulike nivåene i modellen, slik at man kan tilpasse sitt arbeid etter barnets eller ungdommens spesifikke situasjon og behov. Det daglige møtet med barna krever også en dyp forståelse av deres individuelle behov, følelser og perspektiver. Ved å utvikle denne kompetansen kan vi bedre møte barn og unge, fremme deres trivsel og utvikling, og skape en mer robust tverrfaglig innsats i kommunen. 

 

 

For ansatte som jobber med barn og unge som har ulike utfordringer skal det tilegnes ytterligere kunnskap knyttet til disse utfordringene og evt. tiltak som iverksettes. Se ressursoversikten. Dette er et lederansvar og skal følges opp i de ulike enheters internkontrollsystem (Moawa, Compilo).  

 

Ansatte må kjenne til forebyggende program på sitt område/trinn. 

Forebyggende program 

Enhet/trinn 

Æ E MÆ 

Barnehage 

MOT SUPER  

1.-4. klasse 

Kroppen min eier jeg 

1. og 3. klasse 

Rett til å være trygg 

1. og 3. klasse 

Link til livet 

5.-7. klasse 

MOT 

8.-10. klasse 

 

Ledere (og andre med utvidet ansvar) skal i tillegg ha følgende kompetanse: 

  • Samarbeidsbestemmelsene – samhandlingsplikten 
  • Tverrfaglig samarbeid  
  • Evaluering 

 

BARNEHAGE

 

SKOLE 

 

HELSE OG ANDRE TJENESTER