Foreldreveiledning

På helsestasjonen tilbyr vi veiledning ved innføring i trygghetssirkelen og PMTO veiledning. Vi har også kurset oss i programmene “tuning in to kids” og “tuning in to teens”

Trygghetssirkelen eller COS (Circle Of Security) skal fremme god tilknytning mellom foreldre/foresatte og barn. Det er primært rettet mot foreldre/foresatte til barn i alderen 0-7 år, men kan også brukes som et "redskap" i all kommunikasjon mellom mennesker. Vi kjører kurs i gruppe to ganger i året; start januar og oktober, men tilbyr også kurs for enkeltpersoner eller par.  Programmet består av 7 samlinger, hver på 1,5 time med en ukes mellomrom. Kurset er gratis.  Dersom du er interessert, så ta gjerne kontakt med oss.  Vi legger ut info om når vi kjører neste gruppe. 

Mer informasjon om Trygghetssirkelen finner du her.

 

 

PMTO (Parent Management Training-Oregon) er et lavterskeltilbud til foreldre/foresatte som har barn som viser atferdsproblemer. Veiledningen er i utgangspunktet ment for foreldre/foresatte med barn i alderen 3-12 år, men kan også brukes opp mot eldre barn/ungdommer og skoler/branehager. Vanlig behandlingstid er mellom 6-9 måneder, men man kan også bruke deler av programmet i generell familieveileding. For mer informasjon om PMTO se her . Fra august 2023 har vi ansatt Lena Gabrielsen i 20 % stilling som familieveileder i kommunen. Hun har lang erfaring med bruk av PMTO. Helsesykepleier Silje Aas tar for tiden videreutdanning i PMTO og vil veilede foreldre under utdanningen. Ta kontakt med helsestasjonen dersom du ønsker å vite mer. Tilbudet er gratis. 

Tuning in to kids/teens er et foreldreprogram som fokuserer på den emosjonelle kontakten mellom foreldre og barn ved å hjelpe foreldre å bli mer bevisst og i stand til å håndtere sine egne følelser. Man lærer en emosjonsveiledende foreldrestil. 

Kontaktinfo

Guro Knygh
Helsesykepleier
E-post
Telefon 75 01 51 16
Mobil 99 22 57 06
Berit Sund
Ledende helsesykepleier
E-post
Telefon 75 01 51 16
Mobil 41 55 26 06
Silje Aas
Helsesykepleier
E-post
Telefon 75 01 51 16
Mobil 46 18 60 50

Adresse

Åsen Sør 10

8920 Sømna

Åpningstider

Man - fre 08.30 -15.30