Testing av korona - hjemmetest eller PCR?

Smittetrykket i Norge øker og testkapasiteten presses. Det er derfor innført nye nasjonale rutiner for testing av covid-19.

Personer som har fått oppfriskningsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, eller som har fått to doser og deretter vært smittet i løpet av de siste tre månedene, trenger ikke lenger å ta en bekreftende PCR-test. I stedet skal du registrere resultatet på remin.no.  Her kan du også registrere nærkontakter.

Det er viktig at man registrerer smitte slik at kommunen kan overvåke smittesituasjonen.

Det er økende smitte i kommunen og vi forventer flere smittede i ukene som kommer. Det er lite testing i kommunen sammenliknet med andre kommuner. Derfor kan det være smitte i kommunen som ikke er oppdaget. Helsedirektoratet og Sømna kommune oppfordrer alle som har symptomer om å teste seg.

Utlevering av selvtest

Sømna kommune har et begrenset antall tester, så det er viktig at de brukes riktig. Hurtigtestene er først og fremst beregnet på 2 grupper:

1. Personer med nyoppståtte luftveissymptomer, som trenger å teste seg for Covid-19
  2. Hustandsmedlemmer til dem som er isolerte på grunn av Covid-19.

Det er viktig at testene utføres riktig. Følg veiledningen i pakken.

Sømna legekontor deler ut pakker med 5 hurtigtester. Disse ligger i yttergangen på legekontoret og kan hentes i legekontorets åpningstid; mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 08.30 - 15.00. Personer med nyoppståtte symptomer kan ta 1 pakke. Familier med koronasykdom i huset kan hente ut så mange pakker de trenger for å gjennomføre daglig testing av hustandsmedlemmer.

Dersom du har luftveissymptomer og trenger test, la noen andre hente testen for deg.

Har du behov for en PCR-test, ta kontakt med Sømna legekontor på tlf. 750 15 100 for å avtale.

Tester du positivt, les gjeldende råd på helsenorge.no