Utstillingen "Felttoget i Nordland"


Sømna folkebibliotek viser nå utstillingen «Felttoget i Nordland 1940». Biblioteket har også tilgjengelig et bokdepot med faglitteratur til utlån angående utstillingen.


Disse bøkene vil være tilgjengelig til ut mai måned. Utstillingen vises i forbindelse med at det i år er 75 år siden okkupasjonen. Felttoget i Nordland 1940 er et samarbeidsprosjekt mellom Nordland fylkesbibliotek og Arkiv i Nordland. Prosjektet tar for seg felttoget gjennom Nordland i april-juni 1940, med fokus på forfatteren Dag Skogheims bøker og arkiv. Denne utstillingen er også nettbasert og lar tyskere og nordmenn som deltok fortelle sin historie på Flickr, Twitter og Blogg. Alt er basert på virkelige hendelser og godt dokumentert.

Det er opprettet en nettside kalt: http://felttognordland.blogspot.no, hvor man kan finne lenker til radioopptak, bilder fra felttoget, artikler og kart som viser bergjegernes marsj fra Værnes til Narvik. På Twitter vil flere «deltagere» fra felttoget twitre underveis med taggen #WW2ftn. Meldingene er basert på utgitt litteratur, dagbøker de involverte førte under felttoget og intervjuer som er gjort med dem i etterkant. På Flickr kan man bla i gjennom flere hundre bilder som er tatt før og i løpet av felttoget. Linken følger du her: https://www.flickr.com/photos/arkivinordland/sets/.

Biblioteksjefen
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut