UKM 2016


Fredag og lørdag var det UKM på Bindalseidet skole. Over 50 ungdommer fra Sømna og Bindal deltok i mønstringen.


UKM 2016 for Sømna og Bindal

UKM 2016 for Sømna og Bindal ble arrangert på Bindalseidet skole lørdag 5. mars.  Fra Sømna kom det 18 deltakere, og fra arrangørkommunen Bindal var det 35 deltakere. Deltakerne begynte allerede fredag kveld med lydprøver og montering av kunstutstillingen. Bassenget på skolen var åpent, og mange av deltakerne benyttet seg av det. Ca halvparten av deltakerne overnattet også på Bindalseidet skole.
Mønstringen bestod av kunstutstilling med tegninger, malerier, skulptur, origami og spesialeffektsminke. Fra scenen var det musikkinnslag, teater og kortfilmer.

Vel 150 publikummere fikk oppleve en meget variert mønstring. UKM har fram til nå stått for Ungdommens kulturmønstring, men skal heretter bety Ung Kultur Møtes. Dette skjedde på Bindalseidet på lørdag.

De som ble plukket ut av juryene til å gå videre til fylkesmønstringen i Bodø i 22. til 24. april er følgende:

Fra Bindal:
Helene Gutvik Grande – fotografi – Landskap
Håkon Berg Dybvik - Interiør akvarell
Silvana Brevik - spesialeffektsminke
Astrid Margrethe Myrvang – sang og gitar, «Wild Horses»
Leah Jørgensen – sang og piano «When we were young»

Fra Sømna:
Anne Malm – Polareventyr – origami
Bandet A.C.K – med sangen “Try once more”, som de hadde laget selv.
Amelija Patsanovskaja, Aurora Meyer, Christoffer Baustad og Karoline Langås.

ukm-1.jpg
Sømnas ordfører Andrine Solli Oppegaard leser opp juryens mening på UKM på Bindalseidet skole lørdag 5. mars.

ukm-2.jpg
Anne Malm fra Sømna - Origami

Juryens uttalelse
Om Innslagene fra Bindal:

Astrid Myrvang: "Wild Horses" - Vakkert, inderlig og rent. Kast notene, sung og spill ut når du skal til Bodø. Du trengr ikke være beskjeden.

Leah Jørgensen: "When we were young" - Godt valg av melodi for din stemme. Du har sterk utstråling og god innlevelse. Vi ønsker deg lykke til i Bodø, og kast gjerne notene!

Silvana Brevik: På kunstutstillingen var det spennende å følge ei som sminket seg selv i løpet av forestillingen. Det var nifst realistisk. Silvana, reis til Bodø og skrem dem!

Helene Gutvik Grande: Juryen falt for et landskap i dystert mystiske toner. Perspektivet drar oss inn i bildet, over et stille vann  Fotografi "Landskap.

Håkon Berg Dybvik: En akvarell med lekre pastelltoner. Rent, enkelt, man får lyst til å sette seg i stolen og lese en bok! Akvarell "Interiør".

Om Innslagene fra Sømna:

A.C.K. og sangen "Try once more". Bandet viser bra samspill og imponerer med egen, selvskrevet sang av Aurura Meyer. 

Anne Malm: Utstilling med origami (papirbretting). Anne har laget en meget imponerende utstilling, en helt egen verden med brettede papirfigurer. Den gir en "wow-effekt", som ett jurymedlem uttrykte det. Dette arbeidet har krevd mye tålmodighet og høy presisjon. God tur til Bodø!
Sist oppdatert den 07.mar.2016


Tips en venn Skriv ut