To nye utstillinger på Sømna folkebibliotek


I november er det to nye utstillinger på Sømna folkebibliotek


Arne Skouen:
 
I forbindelse med 100-årsjubileet for Arne Skouen har Nasjonalbiblioteket laget en plakatutstilling til bibliotekene om filmskaperen, journalisten og forfatteren Arne Skouen. Utstillingen gir et innblikk i Skouens kreative og samfunnsengasjerte virke.
 
Nasjonalbiblioteket har overtatt arkivet etter Arne Skouen og dette gjenspeiler hans allsidige virke og består av store mengder artikkelutkast, manuskripter, bilder fra filminnspillinger og plakater fra både filmer og teater. Skouen hadde et bredt kontaktnett innen kulturlivet og i arkivet finnes brev han har fått fra mange kjente mennesker og fotografier av ham sammen med flere kulturpersonligheter.
 
I Bokhylla.no ligger flere av Skouens romaner som fritt kan leses på nett. Utstillingen vises på Sømna folkebibliotek i hele november.
 

Edvard Munch:

I 2013 feirer vi 150-årsdagen for Edvard Munchs fødsel. Munch er en av modernismens viktigste kunstnere, og i jubileumsåret vil det bli arrangert en rekke kulturarrangementer rundt om i Norge for å feire Munch og hans kunstnerskap. Sømna folkebibliotek viser i den anledning en plakatutstilling laget av Nasjonalbiblioteket i samarbeid med Munch 150. Munch 150 er et samarbeid mellom Munch-museet og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Denne utstillingen vises på Sømna folkebibliotek i hele november.

 
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut