Tilskudd til spesielle miljøtiltak (SMIL)

Dette er spesielle midler du kan søke på som er forskjellig fra kommune til kommune og tiltakene kan bl.a. være beiterydding, stier/veier, restaurere kulturminner og bygninger, leplanting og erosjonsforebygging, friluftsområder.

Tiltak som støttes

• Alle tiltak som fremmer miljøverdier eller reduserer faren for forurensning i landbrukets kulturlandskap utover det som kan forventes gjennom vanlig landbruksdrift kan få støtte.
  • I Tiltaksstrategien finner du de tiltakene politikerne i Sømna har prioritert høyest, men alle gode tiltak kan støttes

Det kan gis støtte til å rydde og gjerde inn beite, stelle bygninger og kulturminner, forebygge erosjon, opparbeide rundballelager, ordne stier/ferdselsårer, fjerne søppelplasser, leplanting, biologisk mangfold med mer. I tiltaksstrategien for Sømna finner du en oversikt over hvordan vi prioriterer tiltakene. Ta kontakt med landbrukskontoret.

Det er også utarbeidet et nytt søknadsskjema som skal brukes.

For mer informasjon ta kontakt med landbrukskontoret.

Søknadsfristen er 15. mai.

Søknader 2018 - 1 (PDF, 12 MB)
Søknader 2018 - 2 (PDF, 12 MB)

Søknader 2017 - 1 (PDF, 21 MB)
Søknader 2017 - 2 (PDF, 19 MB)