Kantinetilbud ved Vik skole

I kommunestyret 19.04.18 ble det vedtatt at kantinedriften ved Vik skole fortsetter som en prøveordning ut skoleåret 2018/19. Det skal evalueres innen april 2019.

I praksis betyr dette følgende:

  • Ved Vik skole vil det være mulig å kjøpe frokost, lunsj og mat etter skolen. Tilbudet i kantinen er en del av skolens satsing på å arbeide helsefremmende. Matpausen skal være en fin sosial møteplass og maten som serveres skal være variert og sunn. Det skal gjøres noen endringer i kjøkkenet før neste skoleår slik at det blir muligheter for å lage enda mer variert mat.
  • Frokosttilbudet varier mellom enkel brødmat og ulike typer grøt. Frokost vil ligge på ca. 5-10 kr.
  • Lunsj har en makspris på kr. 15. Frukt til kr. 5. Det vil også være tilbud om yoghurt, byggrynslunsj o.l.  Menyer legges ut i showbie for to uker om gangen.
  • Fra skolestart 2018 vil det være tilbud om å kjøpe skolemelk fra dispenser. Ett glass melk vil koste 3 kr. Dette gjøres for at utgiftene til melk kan reduseres, samtidig som det blir mindre matsvinn og det er positivt for miljøet. Det selges kun ekstra lettmelk. Vann vil også være lett tilgjengelig. For de med allergier tilbys annen melk. Ta kontakt med kantineansvarlig (Gunn-Sissel) eller Vik skole.
  • På ettermiddagen er det åpent i kantinen frem til kl. 15. Elever på leksehjelp og elever som skal på aktiviteter på ettermiddagen (både Berg og Vik) er velkommen til kantinen. Kort fås ved å ta kontakt med Vik skole (vik.skole@somna.kommune.no) Første kort er gratis. Mister man kortet må man betale 50 kr. for nytt. På ettermiddagen varierer mattilbudet. Det kan være restemat fra lunsjen til redusert pris, byggrynslunsj/youghurt, havregrøt m.m.
  • Elever som har matallergier/intoleranser gir beskjed til kantineansvarlig. Hun vil tilpasse mattilbudet.

Vi håper ditt barn er fornøyd med tilbudet. Dersom du lurer på noe eller har noen innspill, ta kontakt med skolen.

Kantinekort

Vi har nå innført et nytt betalingssystem i kantinen på skolen vår; Kantinekortet.
Skolen ønsker en kantineløsning som gjør at elevene ikke er avhengig av kontanter eller bankkort på skolen, og som samtidig bidrar til at elevene handler sunn mat i skolekantinen. Vi ønsker også at foreldre og foresatte skal ha muligheten til å ha kontroll med forbruket.

  • Løsningen bidrar til mindre kø for elevene i kantinen, slik at de får lenger tid til selve måltidet.
  • Kantinekortet er et elektronisk betalingskort som kan lades med penger, og som kun fungerer i skolekantinen.

Oppretting av brukerprofil

Før Kantinekortet kan tas i bruk må man opprette en brukerprofilwww.kantinekortet.no, og registrere kortet i denne brukerprofilen. I brukerprofilen kan kortet kan fylles på med penger ved bruk av et betalingskort. Her kan man også se alle transaksjoner og saldo når man ønsker.

Bruk av Kantinekortet

Handel med Kantinekortet krever verken bruk av pin kode eller signatur for kjøp. Ved betaling skannes kortet i kassen og beløpet trekkes direkte fra kortets saldo. Transaksjonen tar kun et par sekunder, og det er ingen transaksjonskostnader ved bruk av kortet.

Refusjon av ubrukt beløp

Ubrukt beløp kan når som helst refunderes tilbake til egen konto.

Sperring av kort

Mistet Kantinekort kan sperres for misbruk.
Eleven vil få utstedt nytt kort ved å henvende seg til administrasjonen på skolen.

Mistet Kantinekort må rapporteres skriftlig ved å sende en e-post til kundeservice slik at kortet blir sperret for misbruk, og utestående saldo overføres til nytt kort.
Dette gjøres via www.kantinekortet.no under «Kontakt».
Husk også å registrere det nye kortet i din brukerprofil.

Les mer om Kantinekortet på www.kantinekortet.no.

Kontaktinfo

Tove Buskerud
Rektor
E-post
Telefon 75 01 50 81
Mobil 416 77 350
Tone Larsen
Avdelingsleder ungdomsskole
E-post
Telefon 75 01 50 83
Mobil 991 65 996

Adresse

Kystveien 79

8920 Sømna