Lokalsamfunn med MOT

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot til å leve, til å bry seg og til å si nei. Visjonen er et varmere og tryggere lokalsamfunn.

Organisering av MOT

Sømna kommune vedtok i 2015 å bli et lokalsamfunn med MOT. Ledelsen i MOT består av leder og ordfører Andrine Solli Oppegaard, rådmann Øystein Johannessen, rektor Tove Buskerud og MOT koordinator Marianne V. Grøttheim.

I tillegg har vi to dyktige MOT coacher; Simen Garaas og Camilla Solli Olsen. De gjennomfører hvert år 12 MOT økter à 150 minutter for elevene i ungdomsskolen. Målet er å utvikle robust ungdom som inkluderer alle.

Skolen som samfunnsbygger

I 2016 startet Vik skole opp med tilleggsprogrammet Skolen som samfunnsbygger. Dette er et treårig utviklingsprosjekt hvor alle ansatte ved Vik og Berg skole får kursing fra MOT sentralt i 3 år. Det inviteres også til foreldremøter. Her kan du lese mer om tilleggsprogrammet Skolen som samfunnsbygger.

Unge motivatorer

Høsten 2017 utdannet vi to unge motivatorer fra 9. klasse. Disse skal på 3 besøk i 7. klasse for å hjelpe til med å gjøre overgangen fra barne- til ungdomsskole enklere. En ung motivator skal være en rollemodell og et godt forbilde for andre, skal gjøre det enklere for de rundt seg å leve, bry seg og si nei, og bidra til å styrke oppvekstmiljøet i positiv retning.

Du kan lese mer om MOT på deres hjemmeside.

MOT til å glede dagen

Hvert år, den 23. november, arrangeres MOT til å glede dagen.

 

MOT coacher, MOT motivatorer og MOT koordinator - Klikk for stort bildeMOT coacher, MOT motivatorer og MOT koordinator

Kontaktinfo

Andrine Solli Oppegaard
Ordfører
E-post
Telefon 75 01 50 11
Mobil 416 94 085
Marianne V. Grøttheim
Fagleder plan og utvikling
E-post
Telefon 75 01 50 16
Mobil 402 34 875

Adresse

Kystveien 84A

8920 Sømna

Åpningstider

Man-fre kl. 08.00-15.45