Spekkhogger filmet med drone på Hombornes

Se siste filmen til Joakim Nyrud Arnes

Joakim filmet spekkhoggere i Ursfjorden.

I Wikipedia står det om spekkhoggere:

Spekkhoggeren er en delfinart som tilhører tannhvalene. En voksen hann-spekkhogger kan bli opptil 9,5-10 meter lang og veie opp mot 8 tonn (6 tonn er normalt), hunn-spekkhoggeren er noe mindre og blir opptil 8,5 meter lang og veier gjerne ca. 5 tonn. Det gjør spekkhoggeren til den største av alle delfiner. Spekkhoggeren har også den høyeste finnen av alle hvaler, med en høyde på opptil 2 meter (hanner).

Spekkhoggeren er sort og har karakteristiske hvite tegninger som kan ha innslag av gulhvitt eller rødgult, spesielt i hoderegionen. Den har en større hvit flekk bak hvert av øye. Halsen og buksiden er for det meste hvit eller gulhvit. Fargemønstret og ryggfinnen er unike for hvert individ.

Hunnene kan bli opp mot 80-90 år gamle, selv om 50 år er mer normalt. Hannene kan bli 50-60 år gamle, men det normale er omkring 30 år.

Dette bildet er fra Wikipedia, klikker du i bildet får du se filmen til Joakim

spekkhogger.jpg

Sist oppdatert den 28.apr.2016