Sommerles i Nordland


Sømna folkebibliotek deltar i den digitale lesekampanjen sommerles.no for 1. – 7. klasse. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august, og har som mål å bidra til økt leseaktivitet i sommerferien.


På sommerles.no kan barna lage seg en egen profil og registrerte bøkene de har lest, lydbøker de har hørt og bøker noen andre har lest høyt for dem. Når man registrerer bøker samler man XP (poeng), og etter hvert får man nok XP til å nå et nytt level (nivå). Etter som man tjener seg opp troféer (digitale utmerkelser) gjør man seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

-Sommerles er for alle: superlesere, gode lesere, middels gode lesere, de som trenger litt hjelp og de som lærer seg å lese.

-Sommerles er i utgangspunktet nettbasert, dvs. barna registrerer bøker de leser, får lesetips, får tilgang til en spesialskrevet fantasyfortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

-Har man ikke nettilgang, kan man likevel delta med et vanlig lesepass som man kan få på biblioteket.

-Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og Snuti. Telemark fylkesbibliotek har bidratt til årets kampanje.

Sommerles er åpen for registrering 1. juni 2017! Sjekk ut Sommerles.no og Sommerles-videoen på you tube:

https://www.youtube.com/watch?v=yVZFDkuExy0

 

Hilsen Sømna folkebibliotek

 
Sist oppdatert den 12.mai.2017


Tips en venn Skriv ut