Robuste småbarn i Sømna


Sømna kommune er mer enn bare et vakkert sted. Kommunen er også proppfull av ivrige og engasjerte barnehageansatte som er opptatt av hvordan hverdagslykke bidrar til helsefremmende barnehager.


 

  Rådet for psykisk helse holdt denne uken foredrag om nettopp hverdagslykke i forbindelse med kommunens satsning «Robuste småbarn i Sømna».

- Å høre om hverdagslykke og de fem viktige rådene har absolutt gitt oss inspirasjon til hvordan vi kan jobbe med psykisk helse i barnehagen, sa en av de barnehageansatte i Sømna barnehage.

Litt vanskelig
- Vi vet alle at det er viktig med fokus på psykisk helse, men det er fortsatt litt vanskelig å prate om det for mange og det kan være utfordrende og litt skremmende å ta tak i dette i barnehagen, for vi er redde for å gjøre noe galt, sa en annen av de barnehageansatte.
Kommunen startet opp med satsningen på helsefremmende barnehager for noen år siden. I fjor var fokuset på kosthold, mens det i år er på psykisk helse.

Henger sammen
- Kosthold, fysisk og psykisk helse hos små barn henger jo sammen. Vi tenker at tidlig intervensjon er veldig viktig. I denne satsningen prøver vi å skape god folkehelse ved å se barna, kompetanseheving hos de ansatte og samarbeid med både helsestasjon samt foreldre som et felles mål, sa Ingunn Iversen i Sømna barnehage etter foredraget.

Inspirerende med ivrige ansatte
- Det er ingen tvil om at Sømna kommune har et engasjement for denne satsningen og virkelig vil sette fokus på psykisk helse blant de små. Jeg opplevde flere barnehageansatte som var svært nysgjerrig i detaljnivå på hvordan andre barnehager i hverdagslykkesatsningen har løst ulike oppgaver i hverdagen. Det er en god start og jeg ønsker dem lykke til, sier prosjektleder Frida Johansen i Rådet for psykisk helse.
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut