Ny kunnskap om bær fra tindved


På kvelden 18. april blir det en hyggelig samling på Lokalmatbutikken i Brønnøysund fra kl. 19.00. For kr. 100.- pr prs blir det servering av kaffe/tea, tindvedmatbit og et spennende foredrag av Kim Gravehorst om tindvedens mange muligheter.


Norsk landbruksrådgiving Nordland har med støtte fra Nordland Fylkeskommune arbeidet for å se på mulighetene for dyrking av tindved (havtorn på svensk og dansk) bl.a. på Helgeland.

Prosjektet er nå kommet så langt at vi har høstet de første “bærene” og har fått bekreftet at planten trives godt i vårt klima. I år vil det også for første gang bli mulig å få kjøpt norskproduserte tindvedplanter beregnet på bærproduksjon. For de som er ukjente med planten, anbefales det å ta en google-runde på søkerordene “tindved” og “havtorn”. Som dere der vil finne er spesielt bærene svært ettertraktet i kokkekretser og blandt folk som er ute etter sunne matvekster.

For å øke interessen og kunnskapen om tindvedens muligheter har vi invitert nordens fremste tindved/havtornentusiast til Brønnøysund i slutten av påsken. Kim Gravehorst er kokk, eier av restauranten Beghuset i Dragør (like sør for Kastrup) og forfatter av to flotte bøker om Havtorn + mye mer.

Han skal på formiddagen 18. april besøke Brønnøysund videregående skole, restaurant- og matfagklassen/ungdomsbedriften TIND. Her vil han presentere kunnskap om bruk av tindved i et bredt utvalg av matretter og arbeide sammen med klassen. Om noen ønsker å delta på denne økten som vil vare fra ca 09.30 – 12-30, så kan det være mulig. Gi beskjed.

På kvelden blir det en hyggelig samling på Lokalmatbutikken i Brønnøysund fra kl. 19.00. Et samarbeid også med Libris Brønnøysund. For kr. 100.- pr prs blir det servering av kaffe/tea, tindvedmatbit og et spennende foredrag av Kim, om tindvedens mange muligheter. Han vil også presentere sine Havtornbøker som også vil være til salgs.

Og skulle dere ønske å finne mere ut om Kim på forhånd, så er det bare å google han og “Beghuset.dk”. Begge er også på fb.

Kjenner dere til flere som kunne ha interesse av saken, så er det fint om dere videreformidler dette.

Er det noe dere lurer på kan undertegnede kontaktes (hele påskehelga).

Nlr Nordland, Steve Saltermark, 47615230
Sist oppdatert den 11.apr.2017


Tips en venn Skriv ut