Nå har legevakten samme telefonnummer i hele Norge.


Fra 1. september har legevakten samme nummer i hele landet: Det sekssifrede nummeret 116117 (uttales: hundreogseksten-hundreogsytten). Fra da av vil du komme til legevakten der du oppholder deg uansett hvor i Norge du ringer fra. Nummeret fungerer både fra fasttelefon og mobil, og er gratis.


116117.jpg

Oppgavefordeling mellom fastlege og legevakt blir ikke endret. Legevakten skal bare benyttes til å dekke øyeblikkelig hjelp som ikke kan håndteres av egen fastlege. Det gamle nummeret til legevakt i Sømna vil fungere som før (750 29500). Det kan brukes hvis man ønsker å nå en annen legevakt enn der man oppholder seg. Dette kan være nødvendig for eksempel om man ringer for et sykt familiemedlem som oppholder seg en annen kommune.

Ring først!
Legevakten er åpen for telefonhenvendelser hele døgnet. Det er i de fleste tilfeller best at du ringer på forhånd for å få en vurdering av situasjonen og tilbud om relevant hjelp.

Når du trenger legehjelp: Hvem skal du ringe?
- Fastlegen din i åpningstiden
- Legevakt 116117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente
- 113 når det er akutt og står om liv
- 750 29500 Det gamle nummeret til legevakt i Sømna vil fungere som før. Det kan brukes hvis du oppholder deg annet sted enn Sømna.

 
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner