Viser og Vås på Sømna Bygdetun


Viser og Vås på Sømna Bygdetun Tirsdag 22.01. var det duket for et nytt treffpunkt for sangglade Sømnaværinger. Da hadde Helgeland Museum og kultursektoren i Sømna kommune slått sine pjalter sammen, og invitert representanter for det frivillige kulturliv i Sømna på en aften i visesangen og diktlesningens tegn.


Anne Røde ønsker velkommen til en trivelig aften med dikt og viser på Sømna Bygdetun

Anne Røde og Marianne Szewczyk ønsket de fremmøtte velkommen, og så satte de i gang allsangen. De hadde laget et eget sanghefte, vol. 1, slik at det var tydelig for de fremmøtte at dette var den første kvelden i en rekke. "Der skulle vi ha vøri, Kal, der skulle vi ha vært" lød i Mikkelborgstua så det jomet ut i den kalde januarkvelden. Men inne var det varmt og godt, de hadde til og med tatt frem takka som varmekilde... Etter en start med allsang, var det tid for de gode solo-prestasjoner. Først ut med slikt, var Ann Karin Moen, med to viser, tett fulgt av sin akkompanjør Viggo Solberg, som tok for seg av både egenprodusert og andres viser.

Viggo Solberg og Ann Karin Moen i harmonisk sang foto: Bård Sømhovd

Anne Røde fulgte opp med diktlesning, og Marianne Szewczyk sang Finn Kalviks (eller Harry Belafontes....) "En Tur Rundt I Byen" (Streets of London). Så var det Signar sin tur. Han spilte og sang, så det jomet i lokalet. Skulle nesten tro du fikk fot, jo.

Signar Kristoffersen får "fot" foto: Bård Sømhovd

Etter Signar var det Marianne og Scezary Szewczyk sin tur, og da gikk reisen til Canada med Leonard Cohen. De har en vakker harmoni sammen.

Marianne og Cezary Szewczyk i vakker harmoni foto: Bård Sømhovd

Etter dette leste Anne Røde litt flere av de ramsalte diktene hun hadde funnet frem, før det ble avsluttet med allsang igjen, fra Cornelis Vreeswijk via Alf Prøysen til Tove Karoline Knutsen. Signar fikk alle med seg i sin påstand om at denne kvelden sto til terningkast 6.

Se alle bildene her.
Sist oppdatert den 29.jan.2016


Tips en venn Skriv ut