Markdag om bær torsdag 25 august


Vi inviterer herved alle som er interessert i bærdyrking til markdag 25 august 2011. Vi har vært så heldig å få Jørn Haslestad nordover for å hjelpe oss gi oss faglige råd når det gjelder bærdyrking. Jørn jobber i Frukt og bærrådgivingen Mjøsen og har jobbet spesielt med jordbær, bringebær og solbær. Han er redaktør av fagbladet Norsk Frukt og bær.


 

Oppmøte kl 10.00 hos Tove Wærstad, Sømna.  

Vi har vært så heldig å få Jørn Haslestad nordover for å hjelpe oss gi oss faglige råd når det gjelder bærdyrking. Jørn jobber i Frukt og bærrådgivingen Mjøsen og har jobbet spesielt med jordbær, bringebær og solbær. Han er redaktør av fagbladet Norsk Frukt og bær.

 

På markdagen vil vi først besøke Tove Wærstad i Sømna. . Hun har plantet en rekke bærsorter og satte i fjor opp flere tunneler for dyrking av bær og frukt. I tunnelene satses det spesielt på bringebær, jordbær og moreller. Hun har i tillegg en frukthage med en samling av mange av de fruktsortene som kan være aktuelle å dyrke hos oss.

Aktuelle tema her vil bli: Dyrking av bær og frukt i tunnel og på friland. Oppbinding og klipping av bær og frukt, Overvintring, Dyrking av jordbær i jordputer, Dyrking av tranebær. Ugrasregulering.

 

Ca klokken 12 drar vi til Steve Saltermark på Saltermarka i Brønnøy,. Her blir det først lunsj. Steve har mange års erfaring med dyrking av bringebær i tunnel og har vært med i et forkningsprosjekt om denne dyrkingsformen. I tillegg har han solbær og andre bærsorter. Også han haer noe frukt.

Aktuelle tema her vil være. Dyrking bær i tunnel, Sykdom og skadedyr på bringebær, Gjødsling av bær, Dyrking av solbær.

 

Markdagen legges opp som en vandring hos de to bærprodusentene hvor det blir tid til spørsmål og erfaringsutveksling.

 

Program

10.00-12.00 Markdag hos Tove Wærstad

12.00-14.00 Forflytning til Steve Saltermark og lunsj

14.00-16.00 Markdag hos Steve Saltermark

16.00-17.00 Oppsumering, diskusjon om veien videre

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om markdagen. Vi setter også pris på en tilbakemelding om det er spesielle tema som ønskes tatt opp under markvandringen.

Kjell Arne Augustsen: tlf 97598466, email kjell.arne.augustsen@lr.no

Steve Saltermark: tlf 47615230, email st-salt@online.no

 

Velkommen til en hyggelig dag med bær i fokus

Bærprosjektet
Sist oppdatert den 29.jan.2016


Tips en venn Skriv ut