Helgeland kammerkor holder konsert i Sømna kirke lørdag 30. oktober kl. 16.00


Helgeland Kammerkor er et regionalt kor med ca. 30 medlemmer fra 10 forskjellige kommuner. I løpet av 18 år har Helgeland Kammerkor besøkt både by og bygd i de fleste kommuner på Helgeland. I oktober 2010 tar imidlertid koret for første gang turen til Sømna, og tittelen for konserten hentes fra en folketone fra nettopp Sømna: "Så reiste meg ut i bygda".


Helgeland Kammerkor ønsker å løfte fram helgelandsk kultur og Helgeland som region, og i løpet av denne konserten skal koret synge ikke mindre enn 12 folketoner fra Helgeland. Folketonene er hentet fra forskjellige områder – fra Rana i nord til Sømna i sør, fra Træna langt ute i havgapet til fjellene og grenseområdet rundt Røsvatn. Til sammen gir folketonene et variert og fargerikt bilde av Helgeland i gamle dager.
 
Lokale folketoner knyttes sammen med visekunst fra Skandinavia og musikk fra De britiske øyer. Koret synger tittelsangen fra Himmelblå, den kjente TV-serien som ble spilt inn på Helgelandskysten. Norsk visekunst er representert med Blåklokkevikua, og svensk visekunst med Så skimrande var aldrig havet. Konserten inneholder også 3 folkeviser fra Irland – bl.a. Cockles and Mussels – og 3 engelske madrigaler. Avslutningsvis kommer vi tilbake til Helgeland, der salmedikteren Petter Dass får siste ordet: “Herre Gud, ditt dyre navn og ære”.
 
Helgeland Kammerkor, med sin engelske dirigent Christopher Eva, byr på en livlig og innholdsrik konsert, fremført av et kor som beveger seg lett mellom lokale sangtradisjoner og Europeisk kunstmusikk.
 
Sømna blandakor vil delta på konserten . I tillegg vil de være med på  fellesnummer sammen med Helgeland kammerkor.Sist oppdatert den 29.jan.2016


Tips en venn Skriv ut