Høytydelig avslutning på avløserkurs i landbruket

Tirsdag 7. mai var det avslutning med utdeling av kursbevis.

Kurset har gått gjennom vinteren. Avløserkurset har bestått av 30 timer teori og 30 timer praksis i fjøs. Hovedemnene på kurset har vært:
  • Foring av dyr.
  • Melkeproduksjon, hygiene, melkemaskin, robot.
  • Grisproduksjon.
  • Sauproduksjon
  • Dyrenes helse og fruktbarhet
  • Helse, miljø og sikkerhet.
  • Skogbruklære
  • Maskin og traktorlære.

Det har vært stor interesse for kurset. 23 elever gjennomførte. Deltagerne var fra 9-10 klasse på Vik skole.

Kurset var et samarbeid mellom Helgeland Landbrukstjenester, Sømna kommune og Nordland Fylkeskommune.

Alle foto: Tor-Arne Bakke
Rådmann Signar Kristoffersen underholdt i starten av arrangementet.

En av kursdeltagerne, Anouk de Jager leste den uhøytidelige historien om kua ;-)

Leder i Sømna bondelag, Bjørn Torstein Arnes, fortalte forsamlingen om sitt yrke. Han er avløser i landbruket i Sømna, han er også gårdbruker.

Daglig leder i Helgeland Landbrukstjenesters (HLT) avdeling i Sømna, Solveig Brekknes. Hun var prosjektleder med ansvar for å gjennomføre kursopplegget. Hun fikk mye skryt for opplegget, og fikk også overrakt blomster av rådmannen på vegne av kommunen.

Solveig Brekknes fra Helgeland Landbrukstjenester deler ut kursbevis til alle 23 deltagerne. Her får Even Ellingsen sittt bevis. Trond Grønmo fra landbrukskontoret i kommunen hjelper til under utdelingen.

Her er alle deltagerne med Solveig foran. Legg merke til at alle bruker caps fra HLT.

Og her har noen av vertene slått seg sammen med kursdeltagerne. Vertene tok i mot elever til praksis ute på gården.

En stolt Anouk de Jager viser fram sitt kursbevis.

Marie Solli Oppegård hadde en spøkefull ordlek om livet på gården, dyrene og menneskene.

Sist oppdatert den 29.jan.2016