Fakta


top-choczewo.jpg
 

Choczewo kommune (Gmina Choczewo)

From Wikipedia, the free encyclopedia
 
Gmina Choczewo
Choczewo Kommune
 

Coat of arms
Koordinater (Choczewo): 54°44′27″N 17°53′31″E / 54.74083°N 17.89194°E
Land  Poland
Region Pommern
Fylke Wejherowo
Kommune Choczewo
Areal
 • Total 183.23 km2
Befolkning
 • Total 6 000
 • Befolkningstetthet 30 / km2
Web: http://www.choczewo.com.pl

 

Choczewo kommune er en kommune (administrativt) i Wejherowo Fylke, Pommern Region, i nordre Polen. Kommunesenteret er landsbyen Choczewo, som ligger ca 28 km nord-vest for Wejherowo og 64 km nord-vest for region-hovedstaden Gdańsk.

Kommunens har et areal på 183.23 km2, og i 2006 hadde kommunen en befolkning på 5,503.

Landsbyer i kommunen

Choczewo kommune har følgende landsbyer og bosetninger: Biebrowo, Borkowo Lęborskie, Borkowo Małe, Brachówko, Cegielnia, Choczewko, Choczewo, Ciekocinko, Ciekocino, Gardkowice, Gościęcino, Jabłonowice, Jackowo, Karczemka Gardkowska, Karczemka Kierzkowska, Kierzkowo, Kierzkowo Małe, Kopalino, Krzesiniec, Kurowo, Łętówko, Łętowo, Lubiatowo, Lublewko, Lublewo Lęborskie, Osetnik, Osieki Lęborskie, Przebędówko, Przebędowo, Sasinko, Sasino, Sasino-Kolonia, Słajkowo, Słajszewko, Słajszewo, Starbienino, Szklana Huta, Żelazna, Zwarcienko, Zwartówko og Zwartowo.

Nabokommuner

Choczewo kommune grenser til byen Łeba og kommunene Gniewino, Krokowa, Łęczyce, Nowa Wieś Lęborska og Wicko.

 

Om kommunen

Choczewo kommune er lokalisert i Kaszuby Seacoast region - i den nordre delen av Pommern i Wejherowo fylke. morze.jpg

Den dekker et areal på 19 000 hektar og består av 31 landsbyer, 14 av disse har sin egen landsbyadministrasjon. Befolkning - 6000. De lokale offentlige kontorer er lokalisert i Choczewo.

Choczewo kommune er den eneste i Wejherowo fylke med direkte tilgang til sjøen / 17 km kystlinje /. Du vil være i stand til å puste i ren sjøluft med en stor mengde jod, spasere langs rene strender i Lubiatowo, Sasino-Stilo og Słajszewo og nyte freden og roen i Choczewskie og Kopalińskie innsjøer som er ligger omgitt av skoger og rikt med fisk /  gjedder, ål /. Både innsjøer og havet / strendene har sjarmerende badeområder og godt utstyrte campingplasser, som inkluderer mat og drikkefasiliteter. En annen egenskap er skogene - rent og rikt på skog kratt og full av sopp. Et naturreservat etablert i 1961 kalt "Choczewskie Cisy" ["The Yews av Choczewo"] er mellom Sasino og Stilo. Hensikten med den er å bevare fornyelse av barlind i naturen av en blandet skog.

latarnia.jpgVed en høy skogkledd sanddyne, 1000 m fra kysten er det et av de vakreste fyr i Kaszuby regionen - Stilo. Fyret kan besøkes hvert år fra begynnelsen av juni til slutten av august, mellom kl 10:00 til 18:00.

De uomtvistelige turistattraksjoner i distriktet, pga. sin beliggenhet og det rene miljøet, ble grunnlaget for etablering av agro-turismegårdene. De tilbyr muligheten for hvile og avslapning midt i naturen og muligheten til å smake mat laget fra produktene som er dyrket på gårdene. Blant beboerne kan man møte mange folk og profesjonelle kunstnere. Agro-turismegårder ligger i Sasino, Słajszewo, Ciekocino, Choczewo, Kierzkowo, Kopalino, Lubiatowo og Gościęcino.

o_gminie.jpg

Choczewo kommune har en interessant og rik historie som går så langt tilbake som middelalderen. De karakteristiske trekk for denne regionen er et stort antall historiske herregårder omgitt av godt bevarte parker som en gang tilhørte kjente Pomeranian-familier som: Dzięcielski, Wejher, Jackowski, Łętowski, Krokowski, Przebendowski. Noen av disse herregårder har blitt restaurert til sin fordums prakt, og har åpnet sine portaler til gjester og fungerer som ferie-og fritidssentre. De er: herregården i Starbienino, for tiden å være en gren av Kaszuby Folklore University, en liten herregård i Zwartowo med et opplæringssenter og en herregård i Sasino med et privateid hotell kalt "Pałac w Sasinie".
 

Den restaurerte herregården i Przebendowo er hovedkvarteret til Bird Migration Research Station of Gdańsk University.

parafia_jozef.jpgHistoriske kirker kan besøkes i Osieki, Ciekocino og Zwartowo.

Kommunen er gunstig for de som ønsker å tilbringe fritiden aktivt som gå, ridning, soppsanking, fiske, jakt, sykling eller fotturer.

 

 

Choczewo kommune inviterer turister og gjester både til å besøke området, bo og hvile, ikke bare om sommeren. De lokale klima-og reisetilbudene kan oppfordre turister til et besøk når som helst på året.
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut