Fagdag om bruk av Anabole steorider


Fagdag om bruk av Anabole steorider holdes på Sømna kro og gjestegård torsdag 15.10.15, kl. 09.00.


Programmet for fagdagen finner du her

 

Tema på fagdagen er blandt annet:

  • Hva er anabole steorider
  • Fysiske og psykiske bivirkninger, samt sosiale konsekvenser av steoridmisbruk
  • Koplinger til grov vold og grov kriminalitet i samfunnet
  • Behandlingserfaring av steoridmisbrukere
  • Hvem blir misbrukere
  • Aktuelle forskning om steorider, egen og andres.
  • Erfaring fra pårørende og familie til en som har misbrukt anabole steorider

 

Foredragsholdere er Tone Grimstad og Tommy Moberg.

 

Tommy Moberg

Sosionom som i 1990 var en av de første i Sverige som begynte arbeidet med behandling av misbrukere av anabole steroider. Han har også medvirket i etableringen og utviklingen av Resurscentrum för hormonmissbrukare i Göteborg, og er med i den tverrvitenskapelige forskergruppen som fokuserer på AAS-misbrukets konsekvenser. Tommy Moberg foreleser og underviser på høgskoler, innen skole, sosialtjeneste, sykepleie, rettsvesenet m.m. i Sverige, Norge og Danmark. Moberg er også forfatter og har skrevet en rekke artikler og fagbøker på området. Han fikk Ren idrotts pris 2007 og ble utnevnt til årets forebygger 2014 av CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) i Sverige.

Moberg er også forfatter og har skrevet en rekke artikler og fagbøker på området. Han fikk Ren idrotts pris 2007 og ble utnevnt til årets forebygger 2014 av CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) i Sverige.

 

Tone Grimstad

Pårørende og bidragsyter i Antidoping Norge. Tone Grimstad vet hva det vil si å være rådvill og fortvilet med en gutt på anabole steroider i hus. Tone var stemor til Tord som tok sitt eget liv. Siden har hun snakket med mange andre pårørende og hatt et sterkt ønske om å bidra i antidopingarbeidet.

 
Sist oppdatert den 15.okt.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner