Boknakarans lange dag på Sømna


Boknakarans lange dag på Sømna Siste dagen i april var Boknakaran (og ei ikke fullt så bokna jente) på besøk i Sømna. De benyttet anledningen til å spille for ca. 200 publikummere til sammen.


Boknakaran har gjort det til en tradisjon å dra på turne på Helgeland på vårparten, for å slippe fra snøen i Tromsø og nyte en tidlig vår her i ”sør”. Så også i år, Signar fikk telefon fra Ragnar; ”Du, Signar, nu ska vi på turnè på Helgeland i vår åg, får vi komme?”. Slike spørsmål er ikke vanskelig å svare ja til, sier Signar. Boknakaran vil vi gjerne ha til Sømna.

 

I år var det litt spesielt, da de hadde ”pyntet” seg, og tatt med Julie Alapnes Normann (21) på fiolin. Julie er ei fremmelig jente med ”swung” på buen, for tiden studerer hun folkemusikk på Rauland-akademiet i Telemark, og skriver nå oppgave om turneen med Boknakaran. Julie er fra Tromsø, og har sine røtter i spillemannsmiljøet i Målselv. Etter å ha hørt henne spille, må det sies at de må ha god grojord i Målselv, denne jenta får vi høre mer om i tiden som kommer.

Boknakaran foto: Bård Sømhovd

Ja, spille, ja. Hvor spilte de hele dagen de var her på Sømna? Den første jobben var på oppvekstseminaret som var på Sømna Kro og Gjestegård, hvor ca 50 lærere, førskolelærere, politikere og forelesere fikk nyte Boknakarans særpregede musikk. Deretter gikk turen opp på Sømna Omsorgssenter, hvor ca. 100 beboere og besøkende tok mot dem med trampeklapp og hjertevarm stemning. Boknakaran ble raskt populære med sin varme og humor og gode musikk.

Boknakaran foto: Bård Sømhovd

Til sist gikk turen til en mer kjent arena, Vennesund Brygge, hvor de har spilt flere ganger før. Det var dessverre ikke flere enn ca. 50 tilhørere der, men de som var der fikk med seg en gjennomført konsert. Der var de, alle de gamle perler, med nye arrangementer grunnet ny spillemann, og nye perler som nok kommer på plate om en stund. Og det var tilløp til stormapplaus da de spilte sin gamle slager ”Hortensia”. De som møtte opp, fikk valuta for billetten, og møter nok opp neste gang også.

Boknakaran foto: Bård Sømhovd
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut