Bli med å holde Midt-Norge rent!


Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter tar vi oss av avfallet.


rydd-strender.jpg

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt! Forsøpling er stygt og utrivelig å se på. Natur er best uten søppel!

Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter tar vi oss av avfallet.

Vi vet fra før at mange skoleklasser har det som tradisjon å rydde nærområdene sine for søppel om våren. Takket være dere har store mengder søppel hvert år blitt fjernet fra naturen. Nå håper vi at også andre vil være med å rydde.

Deltar dere i årets felles strandryddeaksjon kan dere bli med i konkurransen om å bli «Årets Strandrydder» med en premie på 10 000 kroner! Det blir også fotokonkurranser der beste strandryddebilde kåres.

Hvordan rydde?

Det er enkelt: bestem dere for en dag dere vil rydde, kom til oss og få utdelt gratis sekker, rydd en strand! Etterpå henter vi sekkene på avtalt sted (ved renovasjonsruta) eller på gjenbruksstasjonen.

Ta gjerne kontakt med oss på forhånd for mer informasjon eller andre avtaler.

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Strandryddedagen 7. mai

7. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender. Dere må gjerne rydde denne dagen, men i Midt-Norge har vi strandryddeaksjon fram til 15. juni. Alle dager mellom 2. mai og 15. juni er mulige strandryddedager, bestem selv når du vil rydde.

Hvor skal jeg rydde?

Bestem deg for en strand/strekning du vil rydde. Den trenger ikke være lang, tilpass dette til antall ryddere. Meld dette gjerne inn til oss eller registrer deg på http://holdnorgerent.no/ryddenstrand. På våre hjemmesider og på holdnorgerent.no/ryddenstrand kan du se hvilke strender som allerede er planlagt ryddet.

Sekker til ryddingen får du på alle våre gjenbruksstasjoner. Har du problemer med å få hentet ut sekker selv, ta kontakt med oss.

Vi håper dere kan være med å spre budskapet i kommunen slik at så mange som mulig blir med på dugnaden. Dere kan lese om aksjonen på våre hjemmesider www.shmil.no eller på arrangementet Hold Midt-Norge rent på facebook.
Sist oppdatert den 25.apr.2016


Tips en venn Skriv ut