Barnekoret i Sømna øver Rebella Hex!

Inviterer hekser og trollmenn til magisk fredag 1. april

Barnekoret på Sømna øver Rebella Hex:

Inviterer hekser og trollmenn til magisk fredag.

Sømna kulturskoles barnekor øver på skumle sanger for tiden. De har lært seg sangene til magiske Rebella Hex, som årvisst forhekser små og store i Namsskogan Familiepark. Fredag den 1. april inviterer koret til heksekveld. Da kommer også Pappa’n til Rebella – Tormod Aune – for å vise mange av Rebellas ubegripelige tryllekunster.

«Vi håper selvsagt at både hekser og trollmenn vil kle seg ut i magiske klær og komme til denne spesielle konserten», sier Marianne Stensland ved Sømna kommunale kulturskole. Den siste tiden har hun tatt på seg heksehatt på øvelsene og dirigerer de unge kommunale korsangerne med tryllestav. Målet er en familieforestilling der sangene fra Namsskogan Familieparks magiske rocketeater er det musikalske tema. Av den grunn vil også forfatter og komponist bak Rebella-konseptet delta som konferansier og tryllekunstner.

«Vi har fått låne de profesjonelt innspilte akkompagnementene som teateret i Namsskogan Familiepark benytter i sitt populære sommerteater. Flere av ungene kjente Rebella-sangene fra før, og jeg er ganske sikker på at både tekst og tone vil sitte som klistret når vi går på scenen. Konserten blir den første april, så da er det duket for mye lureri også», smiler Marianne Stensland under heksehatten.

Forfatter og «pappa» til Rebella Hex, Tormod Aune, synes det er artig at barne- og ungdomskor vil bruke Rebella-sangene. Han har nå skrevet åtte timelange teaterforestillinger med den rebelske og tryllende rockeheksa. Aune var i mange år fjernsynsmedarbeider hos NRK Trøndelag, og på de skrå bredder har han bl.a. hentet prisen for beste underholdningsakt i tryllekunstnernes norgesmesterskap.

«Jeg blir med som en tryllende konferansier. Målet er selvsagt å lage en fin konsert og familieopplevelse. Men den som liker å synge i kor, har venner over hele landet. Av den grunn er det gøy å bidra til at barn får varierte og spennende opplevelser som kan motivere for et langt liv i sangens tjeneste», avslutter pappa’n til magiske Rebella Hex.

pappan_til_rebella_presse.jpg
«Pappa’n til Rebella Hex» - Tormod Aune – samarbeider med Sømna musikkskoles barnekor. Den mangeårige NRK-medarbeideren og tryllekunstneren har de siste årene skrevet musikk og magisk teater for Namsskogan Familiepark. Premieredato er 1. april!

rebella_hex_oeve.jpg
Fra en øvelse til Rebella Hex