Påskehilsen fra ordfører og varaordfører

En historisk Påske!

Årets påske vil bli helt annerledes enn noen påske vi har opplevd før.

Det skyldes jo at vi er midt oppe i en historisk situasjon som har enorme konsekvenser globalt, nasjonalt og lokalt. Vi er alle sammen berørt av situasjonen rundt korona-pandemien.

Heldigvis så har vi svært liten utbredelse av smitte her i Sømna. Dette kan vi takke dere alle sammen for som har vært utrolig dyktige til å følge opp alle de smitteforebyggende tiltak som dere er blitt anbefalt og pålagt.

Vi Sømnaværinger har all mulig grunn til å være stolte av oss selv og hverandre. Vi er også utrolig imponert over alle kommunens ansatte som har stått på og levert gode tjenester til våre innbyggere i en særdeles utfordrende situasjon.

Vi ser nå konturene av lettelser i de tiltakene vi har vært omfattet av den siste måneden. Dette signaliserer håp for tiden som kommer, vi skal gå veien frem mot normalsituasjon sammen!

Denne påsken er det viktig at alle tar vare på seg selv. Det er viktig å komme seg litt ut innimellom, få rørt på seg og få luftet både kropp, tanker og sjel.

Det også spesielt viktig å ha et øye for alle rundt seg som har et ekstra behov for å bli sett, hørt og ivaretatt spesielt nå i påsken. Ta gjerne en telefon eller en videosamtale med hverandre slik at ensomheten kan bli litt mindre.

Aktiviteter sammen kan også skje på nett. Mulighetene for dette kan være mange og et veldig godt eksempel er Berit Bjørnerud som spiller brettspill med sine barnebarn i Tromsø, på Facetime.

Denne påsken er historisk av grunner vi ikke har noen direkte påvirkning på. Vi får heller prøve å påvirke det vi selv kan gjøre noe med.

La oss alle sammen skape så gode minner som mulig fra den påsken vi aldri kommer til å glemme!

 

Vis nærhet og omtanke, selv på avstand!

 

Vi ønsker dere alle en riktig God Påske!

 

Hans Gunnar Holand                                                                 Liv-Marit Haraldsvik Reitan

Ordfører                                                                                       Varaordfører