Tang og Tare i hverdagsmaten

lørdag 6. april 2019 17:00 - søndag 7. april 2019 20:30

Informasjon

Kurset er for de som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang. Forkunnskaper er ikke nødvendig.  
 

Kurslokaler: Lørdag. 6. april:  Nordnorsk Pensjonistskoles undervisningsrom 107.   Søndag 7. april:  Møtes utenfor NNPS for felles tangsafari. Etter det fortsetter kurset på Sømna Allbrukshus (Berg skole, Sømna),  
 
Kurslærer: Anne-Lise og Bjørn Viken.  
 
Tidspunkt: Lørdag,  6. april  kl. 17.00 – 21.00   Søndag, 7. april  kl. 10.30 – 20.30  
 
Kursavgift:     Kr. 1 500,-, inkludert kaffe og smaksprøver, måltid som beskrevet i programmet.  Ev. måltider eller overnatting kommer i tillegg. NNPS sender faktura på kurs, ev. kost/losji etter endt kurs.  
 
Opphold: Overnatting med full pensjon fra kr. 700,- pr. døgn pr. person v/Sømna Kro & Gjestegård.  
Materiell: Klær etter vær og fottøy egnet for fjæra, ta med deg brodder om du har og pose med hull i eller nett til å samle tang i. Det blir noen timer utendørs lørdag. Innesko for resten av dagen er også fint om du tar med.
 
Kursinnhold:  Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra? Hvilke arter egner seg til hva slags mat? Må den renses? Hvordan konserverer jeg dette? Hvilket næringsinnhold har tang og tare? Disse spørsmålene og mye, mye mer ønsker vi å lære deg svarene på slik at du selv kan ta i bruk denne næringsrike ressursen.
 
Kurset omfatter alt fra en teoretisk del hvor undervisningen foregår inne, videre en praktisk del hvor vi går ut i fjæra og høster ulike arter. Her er du selv med ut i vannet og høster og renser. Vel tilbake tilbereder vi i sammen et felles måltid som avslutning på kurset. Her bruker vi av dagens fangst i rettene og oppskriftene får du selvfølgelig med deg sammen med all kunnskapen du nå har fått. Etter kurset vil du se på dette «rare» i fjæra med nye øyne.  
 
Påmelding: Fortløpende, siste frist for påmelding er 6. mars 2019. 

Kursbeskrivelse og påmeldingsskjema:
https://www.nordnorsk-pensjonistskole.no/lokale-kurs.html

Kontakt oss:
https://www.nordnorsk-pensjonistskole.no/kontakt-oss.html

Sted

Nordnorsk Pensjonistskole
 

Kontakt

Nordnorsk Pensjonistskole
 

Legg til hendelsen i din kalender