Kurs i fermentering

fredag 23. oktober 2020 12:00 - lørdag 24. oktober 2020 16:00

Informasjon

Bli mer bevisst på helsefordeler med "ren" mat og lær om konservering! Dette
kurset inneholder både foredrag og praktiske økter.

Påmeldingsfrist 7. oktober 2020

Kursinnhold
Fermentering er en eldgammel konserveringstradisjon som betyr å «legge forholdene til rette».
En mikrobiologisk nedbryting av mat og drikke fører til at næringsstoffene blir lettere
tilgjengelig og spennende smaker kommer frem.

På dette kurset får du muligheten til å lære hvordan du kan konservere høstens råvarer på en
sunn måte gjennom vinteren! Du vil også få kunnskaper rundt økologiske dyrkningsprinsipper,
helsefordeler med ren mat og tradisjonelle konserveringsmetoder.

Ny teknologi har gitt oss ny innsikt i menneskets indre mekanismer. Tarmen vår fungerer som
et hotell for millioner av mikrober. Disse mikrobene påvirker vår forbrenning, humør og
immunforsvar i stor grad. Idag vet vi mye om hvilke matvarer som bidrar til en mangfoldig
tarmflora og velfungerende fordøyelse. På dette kurset vil dere også få en god innføring i
hvordan tarm-systemet fungerer, hva mikrobiom betyr og hvordan vi kan spise og leve for å
optimalisere tarmhelsa. Det vil bli fokus på prebiotisk mat(fiber), levende mat(probiotika),
betennelse, stress, forbrenning og immunforsvar.

Kurset er delt i en teoretisk delt med innføring i metoden, og en praktisk del hvor alle lager sin
egen versjon av Sauerkraut, Kimchi og andre fermenterte grønnsaker.
Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å bli med.

Program
Fredag, 23. oktober kl. 12:00 - 18:30 "Jord, mikrober og mennesket".
Lørdag, 24. oktober kl. 10:00 - 16:00 "Pust, stress og påkobling".

Begge dagene inneholder både foredrag og praktiske økter, der vi prøver ut teknikker og lager
tarm-vennlige måltider sammen.

Pris voksen: 2890

http://www.nnps.no

Sted

Framheim
 

Kontakt

Nordnorsk Pensjonistskole
 

Legg til hendelsen i din kalender