Kurs i ølbrygging

fredag 9. oktober 2020 18:00 - lørdag 10. oktober 2020 22:00

Informasjon

Få teoretisk og praktisk kunnskap slik at du kan lære deg å brygge ditt eget øl.

Påmeldingsfrist 25. september 2020

Kursinnhold
Ølbrygging er en eldgammel tradisjon i Norge, og langt tilbake i tiden brygget alle øl. Og for
riktig lenge siden, på 1100-tallet, kunne man faktisk risikere å bli landsforvist, hvis man ikke
hadde gjort sin plikt, nemlig å brygge øl til de religiøse høytidene!

Fredag 9. oktobermars
Kl. 18.00
• Kursåpning v/Geir Nydahl, kursleder fra NNPS
• Introduksjon v/Nils Nyborg, Enhetsleder landbruk og næring og erfaren hobby ølbrygger
• Bryggeprosessen.
• Ulike bryggemetoder.
• Nødvendig utstyr.
• Måle alkoholprosent.
• Malt, humle og gjær v/Liv Hestås, regnskapsfører og knallflink amatørbrygger
• Mesking og koking.
• Ulike øltyper.
• Rengjøring og desinfisering.
• Bryggelogg.
Kl. 19.30
Kaffepause
• Ølsmaking. Øl fra forskjellige produsenter.
• Lage/tilpasse oppskrifter.
• Ca. 4 typer øl.
• Orientering om lørdagens arbeid.
Kl. 21.00
Vi koser oss med pizza. til kvelds.

Lørdag 10. oktober
Kl. 09.00 – 15.00 Brygging av øl. Egne oppskrifter, v/Nils og Liv.
Kl. 10.30 – 11.00 Ølbrygging i Sømna, en gammel tradisjon.
v/ Tove Rørmark, Avdelingsleder Sømna, Helgeland Museum.
Kl. 11.00 Kaffepause.
Kl. 11.30 – 13.00 Brygging av fortsetter.
Kl. 13.00 – 13.45 Lunsj v/ Sømna Gomatlag
Kl. 13.45 – 16.30 Brygging av øl fortsetter.
Kl .16.30 – 17.00 Kaffepause.
Kl. 17.00 – 19.00 Brygging av øl fortsetter.
Kl. 19.00 – 19.30 Vask av utstyr/rydding.
Kl. 19.30 – 22.00. Sosialt samvær med ølsmaking.
Sømna Gomatlag serverer spekemat med godt tilbehør.

Torsdag 29. oktober
Kl. 18.00 – 22.00 Tapping av egenprodusert øl.

Pris voksen: 1550

http://www.nnps.no

Sted

Framheim
 

Kontakt

Nordnorsk Pensjonistskole
 

Legg til hendelsen i din kalender