Handverksbaking

fredag 28. februar 2020 18:00 - lørdag 29. februar 2020 16:00

Informasjon

Dette er kurset for deg som ønsker å gi dine kjære en magisk opplevelse når brødkurven kommer på bordet! Kurset passer like godt for nybegynnere som de mer erfarne.

Kursinnhold
Mange vil gjerne bake men opplever at de ikke får brødene så luftige som de
ønsker. Det får du lære på dette kurset!

Vi kommer til å ha fokus på hva som skjer i en deig, og hvorfor noen brød blir bedre enn
andre, og ikke minst hvorfor man skal ligge unna «kjøpesbrød».

Du vil lære om surdeigsbrød, lyse brød, grove brød, sunne brød og usunne brød, hvetedeig og
croissant. Elting og heving. Vi tar for oss flere teknikker, så man lett kan finne sin favoritt,
tilpasset det melet man har. Du vil også få lære om langtidsheving over natt og logistikk rundt
dette.

Dette er et praktisk kurs hvor vi deler erfaringer og kjenner på deigene underveis. Alle får med
seg bakeklar surdeig hjem, samt en god del herlige bakverk!

Kurslærer
Rune Kristian Elnan driver Bruborg Bakeri og restauranten Famille i Levanger. Han er utdannet kokk og konditor, og er selvutnevnt brødambassadør.
Elnan er sterkt kritisk til glutentilsetningen i brødet vi kjøper på butikken, og ønsker at kommende generasjoner skal vokse opp med duften av nybakt brød i
huset, og ønsker å slå et slag for det gode, ærlige brødet uten tilsetningsstoffer.

Praktisk informasjon
Kurslokaler: Sømna Bygdetun og Framheim i Vik
Tidspunkt: Fredag 28. februar kl. 18.00 - 22.00
Lørdag 29. februar kl. 09.00 - 16.00
Utstyr: Alle må ta med bakebolle, deigskrape, slikkepott, litermål, røresleiv, digital
vekt, et forkle og gode sko.

Målgruppe
Dette er et kurs for både ung og gammel, kvinner og menn, som ønsker å tilegne seg mer kunnskap om baking med gjærdeig, enten det er av egeninteresse eller tanken om å imponere kona, kompisene eller kollegaene.

Pris voksen: 1260

http://www.nnps.no

Sted

Sømna bygdetun
 

Kontakt

Nordnorsk Pensjonistskole
 

Legg til hendelsen i din kalender