Konsert med Selini Quartet

torsdag 4. juli 2019, 19:00 - 21:00

Informasjon

Festspillene Helgeland har den glede å tilby konsert med Selini Quartet fra Wien i Sømna kirke.

Selv om de har vært i gang i bare to år, har deres engasjement og lidenskap ført dem til å konsertere i noen av Wiens største konsertsteder som Wien Musikverein, Wien Konzerthaus, Schuberthaus, ORF RadioKulturhaus, Burgtheater, Hofburg. I utlandet har de dukket opp i land som Hellas, Frankrike, Tsjekkia og Polen.

 

Billetter kan kjøpes ved inngang. Kr. 200,-/100,- For forhåndsbestilling, kontakt Sømna kommune ved enhet Kultur og velferd, Eline Monsen tlf. 75015015 eller på epost; eline.monsen@somna.kommune.no

De siste forestillingene deres har inkludert forestillinger på "Praha klarinettdagsfestival", "Steirisches Kammermusikfestival" i Graz, og på "Aegina International Music Festival". Å framføre et bredt spekter av repertoar har også ført dem til et samarbeid med Wien Modern Festival.

Klikk for stort bilde
I august 2018 har kvartetten blitt tildelt "Artis Quartet-prisen" av ISA-konkurransen (Østerrike), som lot dem opptre på ORF Radio Kulturhaus, med opptak for den østerrikske nasjonale radioen.

De har blitt invitert til å delta i mange prestisjefylte prosjekter, inkludert ECMA (European Chamber Music Academy), Musethica og Quatuor Diotima's Academy. Deretter ble de inspirert av kunstnere som Hatto Beyerle (Alban Bergkvartett), Evgenia Epstein (Avivkvartetten), Peter Schumayer (Artis Quartet), Peter Nagy, Diotima Quartet, Vida Vujic og mer.

Selini Quartet studerer for tiden for en Master of Chamber Music med prof. Johannes Meissl ved Universitetet for musikk og scenekunst i Wien.

Kommende prosjekter inkluderer blant annet konserter i London, Musikverein Vienna og samarbeid med andre musikere som Avri Levitan. I 2018 har de blitt valgt til å delta i "Le Dimore del Quartetto" -prosjektet

I 2019 er de aktuelle som festivalartister ved de nyetablerte Festspillene Helgeland og de underviser ved Toppenkurset - internasjonale sommermusikkskole.

Billetter kan kjøpes ved inngang. For forhåndsbestilling, kontakt Sømna kommune ved enhet Kultur og velferd, Eline Monsen tlf. 75015015 eller på epost; eline.monsen@somna.kommune.no.

Pris voksen: 250

Pris barn: 100

Sted

Sømna kirke
 

Kontakt

Legg til hendelsen i din kalender